Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Staatssecretaris Struycken Bespreekt Asielcrisiswet Met Minister Faber Gronding En Grondiger Nadenken

Staatssecretaris Struycken bespreekt asielcrisiswet met minister Faber: 'Gronding en grondiger nadenken'

De noodzaak van een grondigere overweging

Staatssecretaris Eric van der Burg en minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius hebben een gesprek gevoerd over de voorgestelde wet op de asielcrisis. Struycken benadrukte de noodzaak van een grondiger en dieper onderzoek naar de gevolgen van de wet.

Struycken verklaarde dat hij "grondiger en dieper wil nadenken over de gevolgen [van de wet] voor de lange termijn, ook voor de opvang van asielzoekers". Hij pleitte voor een bredere bezinning op de toekomst van het asielbeleid.

De staatssecretaris sprak zijn zorgen uit over de impact van de wet op de integratie van asielzoekers. Hij benadrukte het belang van het bieden van passende ondersteuning aan nieuwkomers om hun succesvolle integratie in de Nederlandse samenleving te bevorderen.

Oproep tot meer dialoog

Struycken riep alle belanghebbenden op tot een open en constructieve dialoog over de kwestie. Hij benadrukte het belang van het betrekken van gemeenschappen, maatschappelijke organisaties en experts bij het besluitvormingsproces.

De staatssecretaris benadrukte dat "we dit samen moeten doen" en dat "we open moeten staan voor ideeën en perspectieven van alle betrokkenen". Hij pleitte voor een gezamenlijke aanpak om de uitdagingen van de asielcrisis aan te pakken.

Verdere stappen

Het gesprek tussen Struycken en Yeşilgöz-Zegerius zal worden voortgezet. De ministers zullen de zorgen van Struycken bespreken en onderzoeken de beste manier om de wet op de asielcrisis te herzien.

Er wordt verwacht dat er de komende weken verdere aankondigingen zullen worden gedaan over de voortgang van het beleid. De regering heeft haar inzet voor een humane en duurzame oplossing voor de asielcrisis herbevestigd.


Comments